Instructiuni montaj

Tapetele Beudis personalizate sunt usor de instalat, dar citirea acestui ghid va face procesul si mai usor!

Inainte de montarea tapetului va rugam sa cititi cu ATENTIE intructiunile de aplicare.

Acordati un moment pentru a citi acest ghid inainte de a realiza montarea tapetului pentru a va asigura ca intelegeti intregul proces. Daca nu sunteti sigur de vreunul dintre pasi, va rugam sa luati legatura cu echipa noastra de asistenta pentru clienti, care va va ajuta cu placere.

Unelte

• Rigla metalica
• Cutter
• Foarfeca
• Burete moale
• Adeziv tapet
• Galeata
• Rola presare tapet
• Laveta din microfibra curata si umeda
• Trafalet, bidinea pentru adeziv
• Nivela cu bula
• Instrument de netezire a tapetului
• Scara / scaun
• Ruleta
• Creion

Unelte montaj fototapet
Inainte de montaj

1. Desfasurati tapetul si separati fasiile. Verificati modelul tapetului si ordinea de montare a fasiilor, fiecare fasie este numerotata de la stanga la dreapta, incepand cu (fasie: 1).

Nota: Asezati panourile pentru a verifica potrivirea imagini inainte de instalare. Tapetul se poate folosi pe orice tip de perete interior, iar fixarea se face cu usurinta datorita adezivului care permite potrivirea fasiilor. BEUDIS recomanda folosirea exclusiva a adezivilor de tip vlies (netesut). Pentru un montaj corespunzator va rugam sa urmati indeaproape instructiunile producatorului de adeziv.

Aplicarea tapetului

2. Pregatirea adezivului - Folositi adezivul din pachet, sau orice alt adeziv pentru tapet tip vlies (netesut) din comert. Acesta se amesteca cu apa rece, in proportiile specificate pe pachet.

3. Desenarea marcajelor pe perete - Intrucat nu toti peretii sunt perfect drepti si perpendiculari recomandam sa marcati locul unde veti incepe sa lipiti prima fasie cu ajutorul unei rulete si a unei nivele cu bula.

4. Aplicarea adezivului - Aplicati adezivul pe perete uniform cu o rola sau o bidinea pe suprafata marcata in pasul anterior.

Montare prima fasie

5. Montarea primei fasii se va face pornind cu partea superioara a acesteia. Asigurati-va ca fasia de tapet sta perfect dreapta. Neteziti suprafata fasiei de tapet, folosind un burete sau o rola presoare, cu miscari dinspre centru spre exterior. Eliminati astfel bulele de aer aparute.
Taiati excesul de tapet din partile de sus si de jos folosind un cutter bine ascutit.
Nota: Nu trageti sau intindeti materialul in timpul instalarii.Lucrati de sus si lasati tapetul sa cada in mod natural, avand o grija deosebita pentru a evita zgarierea suprafetei imprimate.

Suprapuneti tapetul (Overlap)

6. Cand aveti mai multe fasii: tapetul este imprimat cu o suprapunere de 3 cm. Utilizati marcajul negru de suprapunere din partea de sus si de jos ca ghid pentru a suprapune peste fasia deja lipita. Reglati pozitia pana cand modelul se potriveste complet si neteziti. Daca nu s-a reusit potrivirea din prima incercare, desprindeti fasia de pe perete si repozitionati-o de cate ori este necesar pentru a asigura imbinarea elementelor grafice.
Indepartati bulele de aer si excesul de adeziv.

7. Folosind o rigla (idel metalica) si un cutter ascutit, taiati mijlocul suprapunerii prin ambele fasii de tapet (vezi model). Cand taiati, tineti cutterul apasat pe fasii tot timpul, miscand rigla in jos pe masura ce taiati - aveti grija sa nu taiati peretele.
Ridicarea cutitului de pe fasii poate face ca imbinarea sa fie neuniforma.
Important: Folositi intotdeauna un cutter ascutit, lamele tocite pot provoca ruperea tapetului.

Indepartati suprapunerea

8. Fasia de sus ar trebui sa cada pe masura ce taiati in jos. Dupa ce ati taiat pana la capat, ridicati usor fasia suprapusa si trageti banda subtire de dedesubt. Daca este necesar, mai mult adeziv, acesta poate fi aplicat sub imbinare pentru a asigura o lipire optima

9. Folositi o rola de tapet pentru a va asigura ca fasiile sunt bine lipite la imbinare si indepartati imediat orice surplus de adeziv cu o carpa moale, curata si umeda. Nu frecati in exces adezivul pentru a evita orice fel de deteriorare.

Repetati pana cand terminati

11. Continuati etapele anterioare pana cand toate fasiile sunt instalate.
Lasati uscarea tapetului la temperatura camerei.
Daca exista o sursa de caldura, cum ar fi un radiator, pe acelasi perete cu tapetul, opriti-o in primele 24 de ore de uscare, acest lucru va reduce posibilitatea de contractie.

  • Important: Lasati tapetul sa se aclimatizeze in incaperea in care va fi aplicat cu cel putin 24 de ore inainte de aplicare. Pentru a face acest lucru, scoateti tapetul din ambalaj si desfaceti usor.
  • In timpul aplicarii tapetului, asigurati o temperatura ambientala de cca. 20ºC.
  • Nu se recomanda aplicarea tapetului peste alte tipuri de vopsele structurale sau tencuieli decorative.
  • Nu raspundem pentru aplicarea necorespunzatoare a tapetului.

In cazul oricaror probleme sau indoieli in timpul montarii tapetului, opriti instalarea si contactati beudis.ro pentru suport tehnic la numarul de telefon: +40 748 207 305 sau suport@beudis.ro

Cum masori peretele?

Masurarea peretelui este un pas crucial. Citeste acest ghid rapid pentru a te ajuta sa iei masuratorile corect.

Click aici

Cum pregatesti peretele?

O buna pregatire este esentiala pentru a te asigura ca tapetul tau va adera corect si pentru a rezista mult timp.

Click aici

Cum alegi imaginea potrivita?

Instructiuni esentiale pentru a selecta imaginea perfecta pentru tapetul tau si pentru a evita problemele frecvente.

Click aici

Instructiuni montaj

Tapetele Beudis personalizate sunt usor de instalat, dar citirea acestui ghid va face procesul si mai usor!

Click aici

Cum indepartezi tapetul?

E timpul sa-ti dai jos tapetul sau sa schimbi designul? Asigura-te ca inveti cele mai bune practici.

Click aici

Montaj tapet profesional

Acest ghid este esential pentru a gasi montatorul perfect pentru proiectul tau. Incepe prin a consulta urmatoarele informatii.

Click aici