Cum indepartezi tapetul

E timpul sa-ti dai jos tapetul sau sa schimbi designul? Asigurati-va ca invatati cele mai bune practici.

Exista mai multe metode prin care poti indeparta tapetul.

In general tapetele decorative, fie ca sunt din hartie, pe suport de hartie sau pe suport non-woven se aplica cu adezivi solubili in apa, ceea ce inseamna ca acesti adezivi pot fi dezactivati tot cu apa sau solutii pe baza de apa, iar tapetul va putea fi indepartat cu usurinta.

Info util: Aplicarea unui tapet nou peste alt tapet sau vopsirea tapetelor vechi este posibila in unele cazuri dar nu este un mod de lucru pe care il recomandam deoarece pot aparea o sumedenie de complicatii care vor strica aspectul final

Ustensile

In primul rand, ai nevoie de ustensilele potrivite pentru ca treaba sa mearga mult mai repede:

  • O sticla cu pulverizator sau o bidinea si o galeata.
  • Solutie pentru dezlipirea tapetului si tapetului sau daca vrei o metoda mai naturista poti folosi balsam de rufe sau otet.
  • Apa calda.
  • Racleta de metal sau un cutit lung cu lama lata.
  • Folie de protectie si prosoape de hartie.
  • Burete.

Indepartati tapetul vechi usor si simplu

Protejează-corpurile-de-mobilier-și-parchetul
Protejeaza corpurile de mobilier si parchetul

Pentru a evita prafuirea, udarea mobilierului sau pardoselii, indiferent daca vei pulveriza sau vei umezi tapetul cu bidineaua. Este foarte probabil ca de pe pereti sa se scurga apa, adeziv sau solutia cu care indepartezi tapetul, deci acorda atentie sporita acoperirii corespunzatoare a podelei. De asemenea, protejeaza si prizele din apropiere pentru a nu introduce apa accidental.

Umezeste tapetul inainte de dezlipire

Pune solutia de dezlipire, balsamul sau otetul in sticla cu pulverizator si apa calda (sau in galeata cu apa). Apoi pulverizeaza sau umezeste bine tapetul cu solutia rezultata. Lasa sa se inmoaie 15-20 de minute.

Desprinde tapetul

Odata ce observi ca tapetul s-a inmuiat, incepe sa desprinzi tapetul dintr-un colt de jos si trage usor in sus pentru a desprinde fasia de tapet uniform pana sus, in tavan. Repeta procedeul pentru fiecare bucata de tapet. Daca tapetul nu se desprinde usor, foloseste un cutit cu care sa ridici un capat si apoi trage de tapet, aplicand o presiune uniforma. Nu te grabi, pentru ca astfel vei grabi sansele ca tapetul sa se desprinda in fasii intregi si sa iti usurezi mult munca.

Razuieste adezivul lipit si resturile de tapet nedezlipite

Cu o racleta metalica sau un cutit cu colturi rotunjite razuieste restul tapetului ramas pe perete si adezivul. Nu apasa prea tare cu spatula mai ales daca peretele este de gips carton.

Spala urmele de adeziv si petele ramase

Acesta este un pas foarte important, deoarece dupa ce termini de indepartat tot tapetul de pe perete, este foarte posibil sa observi pete. Este necesar ca peretele sa fie bine spalat, folosind un burete, detergent de vase si apa calda.

Repara si finiseaza

Daca in urma razuirii resturilor de tapet au rezultat mici neregularitati, uniformizeaza peretele si apoi aplica putin glet de finisaj. A doua sau a treia zi, dupa ce peretele s-a uscat bine, este pregatit pentru vopsire sau pentru aplicarea unui nou tapet.

Cere ajutor!

Daca simti totusi ca nu e pentru tine procedura de indepartare a tapetului vechi si refacere a peretilor, poti solicita o mana de ajutor de la un mester beudis.ro!

Cum masori peretele?

Masurarea peretelui este un pas crucial. Citeste acest ghid rapid pentru a te ajuta sa iei masuratorile corect.

Click aici

Cum pregatesti peretele?

O buna pregatire este esentiala pentru a te asigura ca tapetul tau va adera corect si pentru a rezista mult timp.

Click aici

Cum alegi imaginea potrivita?

Instructiuni esentiale pentru a selecta imaginea perfecta pentru tapetul tau si pentru a evita problemele frecvente.

Click aici

Instructiuni montaj

Tapetele Beudis personalizate sunt usor de instalat, dar citirea acestui ghid va face procesul si mai usor!

Click aici

Cum indepartezi tapetul?

E timpul sa-ti dai jos tapetul sau sa schimbi designul? Asigura-te ca inveti cele mai bune practici.

Click aici

Montaj tapet profesional

Acest ghid este esential pentru a gasi montatorul perfect pentru proiectul tau. Incepe prin a consulta urmatoarele informatii.

Click aici